Štampa na ploteru - Plotovanje

 • Štampa na ploteru - plotovanje
  Štampa na ploteru - plotovanje
 • Štampa velikih formata na ploteru
  Štampa velikih formata na ploteru
 • Štampa slika na platnu - plotovanje na slikarskom platnu
  Štampa slika na platnu - plotovanje na slikarskom platnu
 • Štampa velikih formata reklame, baneri, folije...
  Štampa velikih formata reklame, baneri, folije...

Štampa na ploteru, tzv. plotovanje, može se raditi na materiajlima za postavljanje unutar zatvorenih prostora (hala, skladišta...), kao i na materijalima za postavljanje na otvorenom (krovovi, fasade i slično).

Štampa na ploteru na materijalima za spoljnu upotrebu

Plotovanje - štampa na ploter štampačima za korišćenje na otvorenom spada u štampu velikih formata i radi se na najboljim eko-solvent ploterima marke EPSON. Najbolji rezultati na ovom ploteru se postižu pri štampi na PVC foliji u svrhu brendiranja lokala, izloga, za štampu PVC folija za sveleće i druge reklame, za štampu na ciradi i sl. Svi navedeni materijali na kojima se štampa radi ploterom, mogu se koristiti za postavljanje na otvorenom jer su otporni na sve atmosferske uticaje.

Štampa na ploteru na materijalima za unutrašnju upotrebu

Posteri velikih dimenzija, nacrti, foto-tapete, štampa slika na platnu i ostalo čija se postavljanje vrši unutar zatvorenih prostora, radi se na Hewlett-Packard ploteru sa bojama na vodenoj bazi. Dimenzije štampe su praktično neograničene.

Materijali za plotovanje-štampu na ploteru

Plotovanje na PVC foliji (samolepljiva, mat, sjajna, transparentna ili u boji) - za reklame, reklamne table, brendiranje lokala i vozila, nalepnice svih oblika i dimenzija.  

Plotovanje na papiru (samolepljivi ili običan od 80gr/mkv do 250gr/mkv, mat ili sjajni) - štampa AutoCAD crteža i planova, samolepljvih ili običnih postera, plakata i ostalih materijala za namenu u zatvorenim prostorima.

Plotovanje na ciradi sa otvorima za zatezanje za reklame koje ae postavljaju na površinama gde secirada može učvrstiti. Koristi se uglavnom za upotrebu na otvorenim prostorima, a nije redak slučaj da se zbog izdržlivosti i načina postavljanja nađe i u zatvorenim halama.

Štampa ploterom na slikarskom platnu predstavlja veoma dobar način da se reprodukuje neko umetničko delo, mada postoje i slučajevi plotovanja raznih fotografija na slikarskom platnu po želji naručioca.

Plotovanje na perforiranoj ceradi, tzv MESH ciradi, radi se najčešće za brendiranje velikih površina. Zbog postojanosti pri udarima vetra ova cirada se može koristiti za reklame koje pokrivaju cele fasade nekih zgrada.

Štampa ploterom na One-way Vision rupičastoj foliji najčešće se radi za brendiranje lokala ili drugih staklenih površina (prozora, vrata, automobilskih stakala...). Ova folija je napravljena tako da onome ko gleda spoljnu stranu predstavi marketinšku ili drugu poruku i ne dozvoli pogled unutar lokala ili vozila, a onome ko gleda iznutra omogućava pogled kroz staklo. Folija propušta dnevno svetlo tako da je idealno rešenje za brendiranje lokala sa velikim i malim staklenim površinama.