Štampa jelovnika

  • Štampa jelovnika i koričenje jelovnika za restorane
    Štampa jelovnika i koričenje jelovnika za restorane
  • Tvrdi povez jelovnika i štampa unutrašnjih stranica
    Tvrdi povez jelovnika i štampa unutrašnjih stranica
  • Štampa jelovnika-menija za picerije i restorane brze hrane
    Štampa jelovnika-menija za picerije i restorane brze hrane

Štampa se radi samo za velike tiraže

Štampa i izrada jelovnika za ugostiteljske objekte je takođe dosta tražena usluga.

Za restorane brze hrane i kafiće preporučujemo štampu i izradu jelovnika mekog poveza sa plastificiranim stranicama.

Za restorane i hotele preporučujemo štampu i izradu jelovnika sa tvrdim povezom i fatiranim koricama koje se oblažu kožom ili ekokožom. Na koricama jelovnika se može uraditi i blindruk/zlatotisak (žig) vašeg logoa ili nekog natpisa koji želite da stoji na jelovniku.

U slučaju da želite nešto drugačije možemo preporučiti štampu na jelovniku u vidu neke ilustracije po vašoj želji. Unutrašnje stranice jelovnika mogu biti štampane na mat ili sjajnom papiru, reljefnom papiru i mogu biti plastificirane. Pored vrsta papira i plastifikacije, moguće je štampati stranice jelovnika sa slikama jela u boji. Fotografije jela sigurno mogu uticati na odabir jela od strane gostiju.

Ukoliko ne želite plastifikaciju, za unutrašnje stranice jelovnika se mogu predvideti providni džepovi u koje možete ubaciti stranice jelovnika. Ova mogućnost obezbeđuje laku izmenu unutrašnjih stranica jelovnika usled promena cena i asortimana, dok korice ostaju iste i mogu se i dalje koristiti.

Za picerije preporučujemo štampu i izradu jelovnika sa mekim ili tvrdim povezom i sa ilustrovanim i plastificiranim unutrašnjim stranama.

Tvrdo koričenje odštampanih jelovnika

Za koričenje jelovnika koristimo tvrdi povez dok se stranice jelovnika koje se umeću fiksiraju nitnama koje mogu biti u boji srebra ili zlata.

Izrada jelovnika predstavlja proces koji možemo opisati preko njegovih delova i to:

 1. Izrada šablona za izradu zlatotiska na spoljnoj strani korica. Šablon se radi na CNC mašini na osnovu logoa ili pripremljenog dizajna druge vrste.

 2. Dizajn i popunjavanje unutrašnjih starnica jelovnika. tj. ispisivanje menija.

 3. Finalna izrada korica jelovnika, utiskivanje zlatotiska i učvršćivanje unutrašnjih stranica.