LED reklame i LED displeji

LED SVETLEĆE REKLAME

Za razliku od svetlećih reklama sa fluo cevima, LED svetleće reklame imaju kao element osvetljenja umesto fluo cevi LED diode. LED diode se sve češće koriste kao zamena za konvencionalne sijalice i fluo cevi u osvetljenju prostorija, u javnoj rasveti i sl. 

LED diode imaju jače svetlo, mali su potrošači, a životni vek im je veoma dug. Koštaju u startu više od drugih svetiljki, ali na duži vremenski period su veoma isplative. Posebna karakteristika LED dioda je programabilnost. Ugradnjom LED dioda kao elementa osvetljenja svetleće rekame može se dobiti i na raznovrsnosti svetlosnih efekata cele reklame.

Uključivanje i isključivanje, postepeno gašenje ili pojačavanje svetlosti, ispisivanje tekstualnih ili grafičkih simbola iza samog displeja svetleće reklame, samo su neki od efekata koje je LED diodama moguće postići na svetlećoj reklami.

LED DISPLEJI

LED displeji su posebna vrsta svetlećih reklama koja uglavnom služi za ispisivanje određenih poruka ili informacija u tekstualnom ili brojevnom formatu. Programiranjem LED dioda u LED displeju može se ispisati vreme, datum ili neka druga informacija. Mogućnost kontinuirane promene informacija na LED didplejima dodatno olakšava prikaz dužih poruka koje ne mogu odjednom stati na površinu displeja.

Od LED displeja možemo razlikovati:

  • LED displeje za prikaz datuma
  • LED displeje za prikaz temperature
  • LED displeje za prikaz vremena
  • LED displeje za prikaz cena i akcijskih ponuda
  • LED displeje za prikaz kursa valuta
  • LED displeje za prikaz obaveštenja

VRSTE LED DIODA ZA SVETLEĆE REKLAME

LED svetleće reklame se mogu raditi u jednoj ili više boja LED dioda. U LED svetleće reklame koje izrađuje ELITE PRINT STUDIO mogu se ugraditi LED diode visokog sjaja (transparentne), kao i LED diode crvene, zelene, žute, plave i bele boje.

Za detaljnije informacije o svetlećim i LED reklamama možete nam se obratiti koristeći podatke sa KONTAKT stranice.